successos

Entraven immigrants a l'Estat amb cursos falsos

Avui, 18-11-2006

La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que intentava entrar 51 ciutadans de Bolívia i Paraguai a Barcelona a través de l’aeroport de Barajas a Madrid. Els immigrants arribaven a l’Estat amb el pretext d’assistir a uns cursos sobre drets humans que organitzava una associació falsa a Barcelona. La policia va detenir la presumpta coordinadora d’aquests cursos, María Asunción A.V., de 39 anys i veïna de Barcelona. La dona està acusada d’un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i d’afavorir la immigració il·legal.

Els fets van tenir lloc el 10 de novembre, quan els agents en servei a l’aeroport de Madrid van assistir a l’arribada d’un grup d’immigrants. Els estrangers van explicar que el motiu del seu viatge era un curs de cinc dies de durada que s’impartia en un hotel barceloní. La direcció de l’hotel va desmentir aquesta versió afirmant que no constava cap reserva de les sales de reunió.

Els integrants de la xarxa oferien garanties d’èxit als estrangers que abonaven 1.500 dòlars per arribar a Barcelona. Els immigrants rebien lliçons sobre les directrius a seguir en cas de ser detinguts a la frontera i sobre la quantitat de diners que havien de portar en efectiu. Per donar una aparença versemblant a la coartada del cursos, els immigrants arribaven a Madrid amb carpetes on figurava el nom i l’adreça de l’associació que presumptament organitzava aquestes classes.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)