Rumí diu que els trasllats són ordre del Congrés

Avui, 24-08-2006

La secretària d’Estat d’Immigració, Consuelo Rumí, va respondre ahir a les crítiques sorgides pel trasllat de sense papers de les Canàries cap a altres zones de l’Estat recordant que aquesta distribució es fa segons un mandat del Congrés de Diputats del 2002, quan governava el PP. També va explicar que els enviaments es fan a les comunitats que tenen centres d’internament per a estrangers i “una infraestructura adequada per acollir – los”, que són Catalunya, Madrid, Andalusia, València i Múrcia.

També va reaccionar el portaveu del govern canari, Miguel Becerra, que va puntualitzar que “els immigrants no són de Canàries, sinó que arriben a Espanya a través de les illes”. A més, Becerra va reclamar més recursos de l’Estat per poder fer front a les pasteres i també més control fronterer per intentar aturar – les.

Amb esperit de “col·laboració” els governs de Múrcia, el País Valencià i Madrid han demanat una reunió urgent amb el ministre de Treball i Afers Socials per coordinar l’actuació de les administracions en l’atenció als indocumentats que arriben a l’Estat. Tot i parlar de col·laboració, el president murcià Ramón Luis Valcárcel va criticar que les comunitats governades pel PP són les que reben més immigrants de Canàries
 
Patrulles de vigilància

Pel que fa a l’increment de la vigilància costanera, les patrulles conjuntes de la Guàrdia Civil espanyola i els gendarmes mauritans van interceptar ahir dues pasteres amb 185 immigrants irregulars. Les embarcacions havien sortit del Senegal dissabte, es dirigien cap a Tenerife i van ser localitzades a cinc milles de Ras Nouadhibou, a Mauritània.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)