Piqué recolza un pacte d'Estat sobre immigració

Avui, 23-08-2006

Redacció

El president del PP català va donar suport ahir a la iniciativa d’impulsar un pacte d’Estat sobre immigració que el líder de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha proposat per debatre la possibilitat que els immigrants puguin votar.

Josep Piqué, que va visitar ahir les festes del barri de Sants de Barcelona acompanyat del candidat popular a l’alcaldia de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, es va referir explícitament a la iniciativa de Duran i va celebrar que “finalment s’hagi dit una cosa sensata des de Convergència i Unió”. Piqué és partidari no tan sols del pacte polític i de la creació d’una mesa de partits, sinó també d’un debat social sobre aquesta qüestió. El líder popular va assegurar que el seu partit no està en contra del dret a vot dels immigrants regularitzats, però no veu “raonable” la manera com PSOE i IU-ICV han previst abordar el debat.

Pel que fa a la política d’immigració, Piqué atribueix el “drama” de l’arribada massiva d’immigrants sense papers a la “irresponsabilitat” de les iniciatives del govern espanyol. Després de referir-s’hi en termes de catàstrofe i escàndol polític, el dirigent popular va reclamar a l’executiu de Zapatero que canviï la llei d’estrangeria i torni a aplicar les mesures que es van impulsar amb anterioritat, en referència a les dels governs del Partit Popular. Piqué considera que l’executiu espanyol es dedica a enviar els estrangers a les comunitats autònomes en què governen els populars d’una manera massiva.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)