ICV recrimina a PSC i ERC que la deixin sola en immigració

L'exconsellera Simó replica que Iniciativa va deixar que es laminés el nou Estatut

Avui, 23-08-2006

Redacció

El vicepresident d’ICV Jaume Bosch va reaccionar ahir a la falta de ressò que han tingut les tesis ecosocialistes en els altres partits sobre el dret de vot dels immigrants, demanant a les direccions de PSC i ERC que no deixin la seva formació sola defensant els nouvinguts. Bosch va atribuir la reacció del PSC a través de José Montilla, quan va frenar les especulacions sobre el vot dels immigrants, i les condicions que hi posa ERC apel·lant als deures, a un suposat seguidisme de CiU. I va demanar als seus dos antics socis al tripartit que “s’atreveixin a plantar cara” a la federació nacionalista, per les presumptes “barbaritats” que sosté al voler posar requisits per al vot dels immigrants a les eleccions municipals.

Bosch va recordar també al candidat del PSC a la Generalitat que la discussió s’ha iniciat a partir d’una proposició no de llei presentada conjuntament pel PSOE i per IU-ICV. “No és una polèmica artificial, ja que té un origen clar, un pacte polític. A més, des d’una visió progressista, la defensa dels drets de les persones és sempre oportuna”, va afirmar el dirigent ecosocialista en resposta a Montilla.

“Si des de CiU es diuen barbaritats com que el dret a vot no es pot regalar o que abans de concedir el dret a vot s’han de posar determinades condicions, les esquerres hi han d’oposar els valors de la igualtat, la democràcia i la justícia”, va assegurar Bosch, que va vincular la posició de CiU amb la de l’extrema dreta.

Des de Prada, l’exconsellera i dirigent d’ERC Anna Simó va replicar ICV, apuntant que els ecosocialistes van deixar caure del projecte d’Estatut el control dels fluxos migratoris i els permisos de residència.
Botons

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)