inmigració

Els immigrants de Malta, a port

Avui, 20-07-2006

La UE i Àfrica van arribar a un acord per acollir els nàufrags del vaixell valencià

L’Estat espanyol va arribar ahir a un acord amb diferents països europeus i africans per repartir – se l’acollida dels 51 immigrants rescatats al Mediterrani pel pesquer amb bandera de l’Estat espanyol, que desembarquen avui.

Segons van informar fonts del ministeri d’Afers Exteriors, un avió espanyol va sortir ahir cap a Malta per fer – se càrrec avui d’aquest grup d’immigrants a La Valletta i repartir – los pels països d’acollida participants en l’acord.

Les mateixes fonts van explicar que els detalls de l’operació, que comptarà amb finançament de la Unió Europea, seran donats a conèixer per l’Agència Europea de Fronteres, Frontex, amb un comunicat oficial. El ministeri espanyol d’Exteriors va destacar la “plena implicació” de la UE en aquest acord i va recalcar que el seu contingut reflecteix els esforços desplegats per l’executiu espanyol en favor d’una política migratòria comuna a Europa.

Diverses fonts van qualificar la situació d’"impresentable". Almenys així ho va afirmar Francisca Sauquillo, presidenta del Moviment per la Pau, el Desarmament i la Llibertat. Sauquillo va afegir que l’actuació del patró “va ser bona”, perquè si una persona veu que hi ha gent morint – se al mar, el que és normal és que actuï com ho va fer. La gravetat de la situació va provocar la reacció del Defensor del Poble, Enrique Múgica, que va enviar una carta al seu homòleg maltès, Joseph Said Pullicini, per demanar – li mesures ràpides i justes. A la carta Múgica hi expressava també la seva preocupació per la salut dels rescatats i els efectes que tindria una mesura de rebuig.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)