immigració

Comença la identificació dels immigrants a bord del vaixell retingut en alta mar per Malta

Dos policies espanyols inicien els tràmits per repatriar els 51 'sense papers' rescatats pel pesquer Empitjora la situació a l'embarcació

Avui, 19-07-2006

Un inspector i un intèrpret de la policia espanyola, acompanyats d’un representant de l’ambaixada a Malta, van iniciar ahir a la tarda la identificació dels 51 immigrants subsaharians que des de divendres s’amunteguen al pesquer Francisco y Catalina.

Els tràmits per poder repatriar els sense papers es van haver de fer a bord del vaixell, ja que les autoritats de La Valetta mantenien la seva negativa a permetre l’entrada de l’embarcació al país. Únicament van autoritzar que desembarqués una de les immigrants, en un estat de salut preocupant, per rebre atenció mèdica. La dona, però, s’hi va negar si la resta de sense papers no eren portats a terra.

Juntament amb els policies i el representant diplomàtic, un metge maltès també es va desplaçar al vaixell per fer un reconeixement mèdic als 42 homes, vuit dones – dues d’embarassades – i un nen de dos anys que conviuen, amuntegats, amb la tripulació del pesquer que els va rescatar en alta mar.

Precisament, el telèfon mòbil d’un dels tripulants va permetre ahir veure les primeres imatges de la situació dels sense papers a l’embarcació. El segon patró del Francisco y Catalina, Bautista Molina, va explicar que la situació al vaixell és pitjor cada dia.
 
Un nadó mort

D’altra banda, un nadó d’entre cinc i set mesos que viatjava en una pastera en destinació a les Canàries va morir ahir després de ser rescatat en estat molt greu a prop de l’illa de Fuerteventura.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)