immigració

Malta veta encara el vaixell amb immigrants

Avui, 18-07-2006

Les autoritats de Malta continuaven ahir sense permetre l’entrada al país del vaixell pesquer espanyol Francisco y Catalina, que transporta 51 immigrants subsaharians que va rescatar divendres en alta mar. L’únic gest que va fer el govern de La Valetta va ser acceptar que dos policies espanyols es desplacin al vaixell per identificar els immigrants i el seu origen, abans de deixar – los desembarcar a Malta i procedir a repatriar – los. L’ambaixadora espanyola a Malta, Marta Vilardel, va explicar que dos policies experts arribaran aquesta tarda a l’illa i començaran les identificacions demà mateix, segons es va acordar en la negociació entre l’Estat espanyol, Malta i la Comissió Europea.

Vilardel va indicar que la tripulació i els subsaharians estan bé i que tenen prou provisions d’aigua i aliments. El secretari d’Estat d’Afers Exteriors, Bernardino León, va afegir que les ambaixades espanyoles de La Valetta i Trípoli estan en contacte amb els governs d’aquests països per “assegurar les vides i les condicions mínimes d’humanitat” d’aquestes 51 persones, entre els quals hi ha dues embarassades i un nen petit.

León va explicar que, segons les convencions internacionals, els dos Estats més pròxims al lloc on es va produir el rescat han de trobar una solució per acollir aquestes persones fins al moment de la repatriació. “El primer que cal fer és vetllar per la vida d’aquestes persones”, va afirmar.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)