barcelona

Querella per calúmnies contra l'alcalde

Avui, 18-07-2006

Trenta – vuit dels 59 activistes detinguts el mes passat per ocupar el futur centre d’internament d’estrangers de la Zona Franca van presentar ahir una querella per calúmnies contra l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, per haver – los vinculat amb els disturbis de les Festes de Gràcia de l’estiu passat.

Els detinguts, entre els quals dos càmeres de televisió i dos advocats de l’equip d’assistència legal dels activistes, van ser acusats de desordres públics, danys i atemptat contra l’autoritat a l’haver ocupat simbòlicament les instal·lacions de la Zona Franca, encara en obres, per exigir el tancament dels centres d’internament d’estrangers “sense papers”.

La querella fa referència a les declaracions que Clos va fer dos dies després de la protesta, en què va insinuar que els detinguts podrien ser “les mateixes persones” que havien protagonitzat els aldarulls de les Festes de Gràcia de l’any passat, i apuntava que a Barcelona “hi ha un grup d’unes 200 o 300 persones que intervenen reiteradament” en aquest tipus d’incidents.

Segons la querella, per justificar l’esmentada vinculació, l’alcalde va citar com a font la Policia Nacional, que, no obstant, va desmentir posteriorment que els participants en la protesta tinguessin antecedents pels disturbis de la festa major. Hibai Arbide, l’advocat que va presentar la querella (també detingut), va lamentar, en canvi, que Clos no rectifiqués les seves paraules “ni públicament ni privadament”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)