immigració

Rescat marí de 73 immigrants

Avui, 16-07-2006

Es redueix a gairebé un terç el nombre d’entrades clandestines a Melilla

El servei de salvament marítim del port de Santa Cruz de Tenerife va rescatar la nit de divendres a dissabte 73 subsaharians que anaven a bord d’una barcassa. Mentre feia una patrulla rutinària, el vaixell Punta Salinas va localitzar la barcassa a unes noranta milles al sud de l’illa de Tenerife amb molts problemes per poder navegar.

Paral·lelament, a Melilla continuen els assalts a les tanques frontereres, tot i que amb una intensitat molt més baixa. Durant els primers sis mesos d’aquest any 373 immigrants van entrar de manera il·legal en el territori africà de l’Estat espanyol. Aquesta xifra contrasta amb els 908 que ho havien fet el mateix període de l’any passat.

Fonts policials van informar que, a banda del reforçament de les mesures de seguretat, aquest descens és motivat en bona part per la reducció del nombre d’asiàtics que intenten passar la frontera. Segons sembla, la detenció al Marroc del cap d’una xarxa de tràfic de persones, que era de nacionalitat índia, ha permès evitar l’arribada massiva de ciutadans de l’Índia i de Bangla Desh al país magrebí.

A diferència de molts subsaharians que intentaven entrar a Melilla saltant les tanques de protecció, els asiàtics passaven per alguns dels quatre passos fronterers. Segons el Sindicat Unificat de Policia, la col·laboració oferta aquests últims mesos per les autoritats marroquines ha resultat clau per controlar les entrades il·legals.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)