immigració

Malta rebutja immigrants rescatats en alta mar

Avui, 17-07-2006

El pesquer espanyol Francisco Catalina es troba fondejat a 16 milles de l’illa de Malta a l’espera que el govern maltès autoritzi el desembarcament de 51 immigrants procedents d’Eritrea – 42 homes, vuit dones, dues d’elles embarassades, i una nena de dos anys – que va rescatar en aigües de Líbia.

Abans – d’ahir un vaixell va portar aliments i aigua al pesquer, i ahir va ser un helicòpter maltès el que va portar una segona tongada de reserves al pesquer que, segons l’armador, José Durá, cobrirà les necessitats de les persones que hi ha a bord durant un o dos dies “com a màxim”.

Les autoritats malteses van oferir desembarcar dos dels immigrants, la nena de dos anys, que pateix símptomes de deshidratació, i la seva mare, però aquesta va rebutjar deixar el vaixell. La nena va ser atesa per un metge a bord, segons va informar ahir l’ambaixadora espanyola en aquest país, Marta Vilardel.
 
Risc d’abandonament

Vilardel va explicar que l’estat de salut dels mariners espanyols i dels immigrants africans és bo, excepte el de la nena, i que continua fent les gestions necessàries per aconseguir el permís de les autoritats malteses perquè el vaixell desembarqui els immigrants. Segons Vilardel, amb accions com la del govern maltès hi ha el risc que les embarcacions no vulguin socórrer les pateres o cayucos per estalviar – se problemes, “però hi ha convenis internacionals que obliguen a donar ajut”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)