immigració

Creix la tensió a les cues d'immigrants davant les oficines d'Estrangeria

Esperes eternes per tramitar els papers que els permetran tornar de vacances Més de 300 persones dormiran al carrer per mantenir-se a la cua

Avui, 13-07-2006

Les cues d’estrangers extracomunitaris davant la Delegació del govern central a Catalunya per tramitar el permís que els eviti tenir problemes a l’hora de tornar de les vacances s’han convertit en un clàssic al desembre i al juliol. Ahir, però, la situació es va complicar quan poc després de les tres de la tarda els Mossos d’Esquadra van desallotjar les persones que encara feien cua per guardar tanda per a aquest matí.

La raó de l’actuació policial, segons els Mossos, va ser que unes 200 persones van tallar el trànsit al carrer de la Duana. La presència dels agents va dissuadir la major part dels concentrats i només una cinquantena van decidir asseure’s a la vorera. Finalment, el grup es va dissoldre a dos quarts de quatre de la tarda. Fonts dels Mossos van assegurar que durant la intervenció no es va produir cap tipus d’aldarull.

Els estrangers, però, es van queixar que no els deixessin mantenir l’ordre de la cua per assegurar – se ser atesos l’endemà al matí. Són persones regularitzades, tot i que si la documentació està a punt de caducar – los poden tenir problemes en el moment que vulguin tornar a entrar a l’Estat. Aquest permís de retorn per demostrar que no són sense papers a l’hora de traspassar la frontera els arriba a comportar fer dos dies de cua davant les oficines d’Estrangeria.
 
Fer cua de matinada

Cap a mitja nit unes 300 persones es preparaven per passar la nit al carrer i garantir – se un lloc a la cua que els permeti poder fer els tràmits aquest matí. Per a alguns serà la segona nit que passaran al ras: Jorge, un colombià que estava ahir entre els desallotjats, guardava la tanda des de quarts de cinc de la matinada. A les tres, quan van tancar l’oficina, encara tenia unes vuitanta persones al davant.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)