successos

Acusats d'un atac racista agredeixen un testimoni protegit

Van incendiar una carnisseria islàmica a Sant Vicenç de Castellet Estan a l'espera de ser jutjats

Avui, 28-06-2006

El principal testimoni de càrrec contra els presumptes autors de l’incendi d’una carnisseria islàmica a Sant Vicenç de Castellet va ser agredit diumenge per almenys dos dels processats pels fets del desembre del 2003. Es dóna la circumstància, però, que la víctima va participar, el juny del 2002, en un altre atac racista en aquest municipi del Bages: el llançament d’un còctel Molotov contra un pis habitat per immigrants.

El testimoni, que va acordar una reducció de la condemna a canvi d’assenyalar els autors del foc a la carnisseria, temia ser víctima de les ires dels acusats, que estan a l’espera de ser jutjats el pròxim mes de novembre i recentment van sortir en llibertat després del compliment del termini màxim de presó provisional.
 
Rumors de revenja

Els rumors de revenja es van convertir en realitat diumenge passat quan a les set del matí van trucar al timbre de la vivenda, al Pont de Vilomara. Tot i que el matrimoni dormia, la dona es va decidir a obrir, després d’escoltar com picaven a la porta, i es va trobar a tres homes armats amb punys americans que li van donar una empenta per entrar a la casa. El jove sortia de l’habitació quan els tres assaltants el van agredir i li van provocar diversos talls al cap mentre l’acusaven de “delator” i l’amenaçaven de mort. Amb l’ajuda de la seva dona, i mentre els seus fills petits presenciaven la baralla, el testimoni va aconseguir desempallegar – se dels agressors.

La víctima va identificar clarament dos dels atacants: Mariano H.C., de 24 anys i veí de Castellbell i el Vilar, i Javier C.M., de 23 anys i resident a Terrassa. Aquests joves estan processats per calar foc a la carnisseria islàmica. La víctima, però, no va reconèixer el tercer implicat.

Els Mossos d’Esquadra es van limitar a confirmar la denúncia i a informar de les detencions dels presumptes agressors identificats per la víctima. Mariano H.C. va ser arrestat dilluns a Manresa mentre que Javier C.M. també va ser localitzar ahir a la capital del Bages. Els dos joves estan acusats dels delictes d’entrada en vivenda aliena i obstrucció a la justícia. També van causar destrosses a la casa. Mentrestant, els agents disposen d’una descripció del tercer dels atacants i el continuen buscant.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)