successos

Detenen dos joves amb 21 antecedents per una nova agressió a Castellar

Reconeixen haver apallissat un 'punkie' per la cresta El jutge els deixa en llibertat amb càrrecs

Avui, 09-05-2006

Dos dels implicats en la brutal pallissa a un jove guineà, que sumen 21 antecedents policials, van tornar a ser arrestats ahir al matí per la Guàrdia Civil a Castellar del Vallès per la seva implicació en una nova agressió, aquest cop a un jove punkie també veí d’aquesta població del Vallès Occidental.

Antonio S.C. i Abraham F.A., tots dos de 22 anys, van reconèixer davant dels agents de la Guàrdia Civil que van apallissar la víctima, J.C.R., de 32 anys, perquè els molestava la seva cresta de cabells. Aquesta agressió es va produir vuit dies abans que la que va patir Fernando U., però no va ser denunciada per la víctima. Tot i així, els metges que van atendre l’agredit a l’hospital de múltiples lesions van informar de la pallissa el jutjat de Sabadell, que ahir va decretar llibertat amb càrrecs per als dos joves. Els detinguts, que són d’ideologia neonazi però que, segons fonts policials, defugen l’estètica skin, van obligar el jove punkie a sortir d’un local de Castellar per propinar – li una pallissa al carrer.

Diversos testimonis de l’agressió van identificar “sense cap mena de dubte”, segons fonts del cos armat, Antonio i Abraham. Quan van passar a disposició judicial per la pallissa al ciutadà d’origen guineà, el 20 d’abril, un dels arguments esgrimits pel jutge per deixar – los en llibertat amb càrrecs van ser les contradiccions en el reconeixement fotogràfic.
 
Un tercer implicat

Els testimonis també van implicar en l’atac una tercera persona, que està pendent d’identificació. Es desconeix si es podria tractar de C.H.M., de 24 anys, que va ser arrestat per haver participat, juntament amb Antonio i Abraham, en la brutal pallissa al ciutadà d’origen guineà per motius racistes.

Tots tres joves formen part d’un mateix grup liderat, segons els investigadors, per Antonio, que, entre altres delictes, i en companyia d’Abraham – que tot sol suma 15 antecedents – , va protagonitzar, el febrer del 2004, un enfrontament verbal amb el regidor de Governació que va acabar amb un judici de faltes.

Aquest grup de joves es reuneixen habitualment en un bar pròxim a la plaça Mestre Ayné i “es mouen en el mateix entorn, són territorials”. La motivació per atacar sempre és la mateixa: “Tot aquell que és contrari a la seva ideologia”, expliquen des de la Guàrdia Civil.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)