Sense respecte

La Vanguardia, 27-03-2006

He vist el Zaragoza – Real Madrid i em pregunto quina opinió tindrà ara certa gent després que Ronaldo hagi hagut d´escoltar des de la grada “Gordo, gordo”. I a Beckham no crec que li hagi fet gràcia sentir crits de “maricón, maricón”.
>

És curiós que això passi en el mateix camp on Eto´o va estar a punt d´abandonar el terreny de joc perquè li proferien sons guturals. No és una qüestió exclusiva del públic aragonès. En aquest país el futbol es viu així: amb insults a la mare de l´àrbitre, al jugador de l´equip rival, fins i tot a l´entrenador local.
>

Ningú que visqui d´aquest esport pot assegurar que mai l´han insultat. Per tant, a què ve el Protocol d´Actuacions contra el Racisme al Futbol? O sigui, que puc insultar qui sigui excepte determinats jugadors, que, per la seva raça, són més sensibles a rebrel´s. La igualtat de les persones comença per tractar de la mateixa manera qualsevol ésser humà. Si no som capaços d´entendre – ho, serem nosaltres els que farem distincions de classes, sexes i races.
>

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)