El PP dóna llum verd en solitari a la “llei mordassa”

El text ha estat rebutjat per tota l'oposició amb l'argument que coarta llibertats i vulnera drets humans. Fernández Díaz insta els crítics amb les devolucions a acollir immigrants a casa seva.

Avui, , 12-12-2014

La llei de seguretat ciutadana, coneguda com la “llei mordassa” o la “llei del cop de peu a la boca”, va superar ahir l’últim tràmit del Congrés, en el qual es va visualitzar la solitud del PP en contraposició amb el rebuig d’una oposició que es va comprometre a retirar – la si en una propera legislatura els de Mariano Rajoy queden fora del govern. La majoria dels grups van denunciar la “barrabassada” jurídica que implica una norma que atorga “impunitat” i “barra lliure” a la policia per fer i desfer davant el que es consideri una alteració de l’ordre públic.

El text, dissenyat pel ministre Jorge Fernández Díaz, va néixer enmig d’una forta polèmica, ja que es va interpretar com un intent de dissuadir la ciutadania davant les successives protestes que s’han produït en els darrers tres anys contra les retallades i l’acció de govern del PP. El seu pas per la comissió de l’Interior i l’acceptació de mig centenar d’esmenes no han suavitzat les crítiques, sinó que en alguns casos les han intensificat, sobretot després que s’hagi forçat un canvi per la porta del darrere de la llei d’estrangeria, per la qual es permetrà la devolució “en calent” dels immigrants que siguin interceptats saltant les tanques de Ceuta i de Melilla.

Fernández Díaz, en declaracions als passadissos del Congrés, va contestar al crítics convidant – los a endur – se a casa seva els immigrants sense papers i a garantir – los la manutenció i un lloc de treball. “Que diguin quantes persones estan disposades a acollir, i si no ho fan que callin i que no donin més lliçons”, asseverava el ministre, que va assenyalar que en aquest assumpte hi ha “molta hipocresia”.

Aquestes declaracions van acabar d’irritar els grups de l’oposició, que ahir asseguraven que observen des de la impotència l’aprovació d’una llei que retalla llibertats, que suposa un retrocés fins “al 1959” i que només ha de passar el tràmit del Senat perquè entri en vigor. “Tot plegat és una bogeria”, lamentava Joan Tardà, d’ERC, mentre Feliu Guillaumes insistia que, si bé el seu grup havia reclamat una llei de seguretat, aquesta norma queda molt lluny del que CiU considera acceptable.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)