Moren nou immigrants quan tractaven de creuar la frontera cap a Ceuta

Uns 400 subsaharians van intentar travessar el pas entre la ciutat autònoma i el Marroc. Acusen la Guàrdia Civil d'utilitzar pilotes de goma per retenir-los.

Avui, 07-02-2014

Una desena d’immigrants van morir ahir en aigües pròximes a Ceuta, segons va informar la delegació del govern de la ciutat autònoma espanyola. Les autoritats marroquines van recuperar nou dels cossos (de vuit homes i una dona) però temen que hi hagi més víctimes.

Quatre dels immigrants van morir aixafats i quatre ho van fer ofegats quan eren a “pocs metres” de tocar terra durant l’intent d’uns 400 subsaharians d’entrar en territori espanyol. La tragèdia va tenir lloc quan intentaven vorejar nedant l’espigó que separa Ceuta de la frontera amb el Marroc. Aquesta zona, coneguda com el Tarajal, és l’únic pas habilitat pel trànsit entre la ciutat autònoma i el regne alauita; i també és el nom de la platja que es pot creuar a peu quan baixa la marea.

Cap dels immigrants va aconseguir el seu objectiu en el que suposa el primer gran intent de creuar la frontera aquest any. Segons es va saber ahir, la Guàrdia Civil va utilitzar pilotes de goma i gasos lacrimògens per retenir – los.

En l’intent de travessar la frontera, els immigrants es van dividir en diversos grups, de manera que alguns van intentar – ho per carretera mentre que altres es van llançar a l’aigua quan van veure que els empaitaven els agents marroquins.

El servei marítim de la Guàrdia Civil rastreja les aigües pròximes a Ceuta per si hi haguessin més víctimes. Precisament el ple de l’Assemblea de Ceuta va fer ahir a dos quarts de deu un minut de silenci, que ja estava programat, en memòria de les víctimes de l’Holocaust.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)