"Ens van faltar banderes clares en la batalla municipal"

Avui, 05-08-2007

PROPOSTA · “Ens calen discursos més travats en qüestions d’habitatge, seguretat i immigració” LÍMIT · “No crec que hàgim tocat sostre” Per V. Relats

Des que el president d’ICV, Joan Saura, es va fer càrrec de la conselleria d’Interior, Jordi Guillot és, per delegació, secretari general del partit, càrrec de nova creació. Guillot du les regnes internes dels ecosocialistes amb la divisa de fer partit i enfortir – ne el perfil.

ICV va anunciar un estudi per saber les causes del retrocés del 27 – M. Ja les saben?

L’estudi encara s’està fent, però hem obert un procés intern per estudiar com van anar les coses en cada cas i en cada territori. De la part dolça no cal fer res: travar un món local que ha emergit, amb 115 regidors nous, en pobles i ciutats on no en teníem, als quals cal donar suport i que ajuden a estendre el projecte. Però és cert que vam retrocedir en vots i hem de mirar bé per què.

Algunes coses ja les saben…

Sí, ens van faltar banderes clares en la batalla municipal. Així com per al Parlament el nostre eslògan, Govern d’esquerres, liderat per Joan Saura, va ser molt clar, a les municipals ens ha faltat connexió. Ens calen discursos més travats i clars en els problemes que té la societat – habitatge, seguretat, immigració… – tant a l’hora del diagnòstic com de les respostes. Ens calen nous canals i un nou llenguatge per arribar a barris de les àrees metropolitanes, que és on més hem baixat.

Les municipals han estat el primer descens, després d’un cicle de creixement progressiu. Han tocat sostre?

No crec que sociològicament ni políticament hàgim tocat sostre, però hem de reflexionar a fons per superar mancances.

Consoliden més vot entre professionals que entre els obrers que votaven PSUC

Hi ha hagut un canvi d’electorat i és cert que hem incorporat les classes mitjanes reflexives. No té sentit parlar dels vells psuqueros, però no podem renunciar als fills dels antics electors del PSUC. Tenim un actiu de credibilitat i coherència d’esquerres, però el repte és demostrar més la nostra utilitat i que hi ha polítiques nostres a les institucions.

El seu discurs sobre immigració és prou entès?

És el cas més evident que el discurs no arriba complet. La gent només recorda que defensem el dret de vot dels immigrants. I en barris amb ha molta immigració, no diem tot el que la situació requereix. * Jordi Guillot és el secretari general d’ICV

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)