Arriba una pastera amb 180 immigrants a bord a l'illa de Tenerife

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 30-07-2007
És una de les més grosses des de l’inici de l’any
El govern espanyol afirma que el nombre d'arribades ha baixat un 55%

Una gran embarcació amb 180 immigrants a bord va arribar ahir a les costes de Tenerife. Es tracta d'una de les pasteres més grosses que han arribat a les costes canàries els últims mesos. L'embarcació va ser detectada per una patrulla de Salvament Marítim i va ser remolcada fins al port de Los Cristianos.

Tot el passatge de la barcassa, on anaven 16 menors d'edat, eren homes d'origen subsaharià que van arribar en bon estat de salut. Cap d'ells va haver de rebre atencions sanitàries a l'hospital. Segons va informar Salvament Marítim, l'embarcació es va detectar dissabte a dos quarts de deu de la nit.

La de Los Cristianos no va ser l'única pastera que ahir va arribar en territori de les Canàries. Una altra barca, en aquest cas més petita, va arribar amb els seus propis mitjans fins al port d'Arico, també a l'illa de Tenerife. A bord hi anaven 35 persones, que van patir en forma de cremades els efectes del sol. Un dels passatgers va haver de ser traslladat a un hospital perquè tenia cremades de segon grau, i trenta més van haver de rebre tractament mèdic a les mateixes instal·lacions del port. A l'embarcació hi viatjaven almenys 4 menors, segons la policia.

Paral·lelament, el govern espanyol va informar ahir que el nombre d'immigrants que arriben a les costes de l'Estat s'ha reduït un 55% durant els sis primers mesos de l'any. A Ceuta i Melilla el descens, amb tot, no ha passat del 40%. En aquests primers mesos el ministeri d'Interior també ha aconseguit accelerar els tràmits de repatriació. Fins aquesta setmana s'havien practicat 28.522 repatriacions, unes 8.000 més que al mateix període de l'any passat. Part de l'èxit de les repatriacions és l'ús de vols comercials per dur - les a terme.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)