Detenen tots els ocupants de la pastera de Menorca

IMMIGRACIÓ

Avui, Redacció, 22-07-2007

La policia va detenir ahir, poc després de les deu del matí, sis ciutadans magribins que podrien ser els ocupants de la pastera localitzada divendres a la tarda sense tripulants entre cala Saura i cala Vell, en una zona de difícil accés al sud de Ciutadella (Menorca), segons el delegat del govern central a Menorca, Javier Tejero. En un primer moment, els agents van detenir quatre individus i després dos més a prop de l’estació marítima del port de Ciutadella. Es tracta de joves magribins d’uns 20 anys que intentaven embarcar en la línia ràpida cap a cala Ratjada (Mallorca).

Als sis detinguts s’hi han d’afegir tres detencions més que es van produir divendres al port de Ciutadella. Els arrestats anaven indocumentats, no van poder justificar la seva procedència i va ser necessari un traductor per poder – hi parlar, va dir Tejero.

Els nou detinguts estan a l’espera de passar a disposició judicial i després s’incoarà l’expedient d’expulsió amb l’autorització del jutge de guàrdia. La setmana vinent podrien ser retornats al seu país d’origen.

A l’illa de Mallorca, els dotze algerians detinguts dijous passat després d’arribar en barca a Llucmajor van ser traslladats ahir a un centre d’internament per a estrangers de Barcelona, des d’on seran retornats al seu país per entrar il·legalment. El patró del vaixell va ingressar ahir a la presó de Palma per ordre judicial.

Per altra banda, la Guàrdia Civil continuava buscant els 70 immigrants que ahir al matí van arribar en barca a prop de Cadis.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)