El València expulsarà de per vida els aficionats que van insultar a Vinicius

Avui, , 22-05-2023

El València ha emès un comunicat oficial on condemna els fets que es van produir ahir durant la disputa del València – Real Madrid, quan Vinicius va rebre insults racistes d’un aficionat des de darrere de la porteria. El club valencianista també ha anunciat que expulsarà de l’estadi de per vida els aficionats que van proferir gestos racistes al davanter brasiler de l’equip blanc.

En aquest comunicat, el València assegura que la policia ja ha identificat a un aficionat que va proferir gestors racistes i que “s’està treballant de forma coordinada per confirmar la identitat d’altres possibles implicats”. “El València ha procedit ja a l’obertura d’un expedient disciplinari, aplicarà la màxima severitat contra els aficionats que estiguin implicats expulsant – los de l’estadi de per vida i col·labora amb la policia i les autoritats competents per esclarir el que va succeir. D’aquesta manera, reafirmem la nostra posició en contra del racisme actuant amb la mateixa contundència que el 2019, quan es va expulsar de per vida a un aficionat que va fer gestos i salutacions feixistes als aficionats de l’Arsenal en el partit de la UEFA Europa League”, finalitza el comunicat.

L’escrit del València ha arribat una hora després del comunicat oficial del Real Madrid, en el que mostra la seva “enèrgica repulsa i condemna als fets succeïts en el dia d’ahir amb el nostre jugador Vinicius”. “Els fets constitueixen un atac directe al model de convivència del nostre estat social i democràtic de dret. El Real Madrid considera que aquests atacs constitueixen, a més, un delicte d’odi”. És per això, que el club blanc ha presentat la corresponent denúncia a la Fiscalia General de l’Estat perquè s’investiguin els fets i es depurin responsabilitats.

Després d’aquest comunicat, el Real Madrid ha publicat un vídeo en les seves xarxes socials en el que apareix Florentino Pérez parlant amb el brasiler. “El president del Real Madrid s’ha reunit amb Vinicius per mostrar – li el seu suport i carinyo, per informar – lo de tots els passos que s’estan realitzant en la seva defensa i per confirmar – li que el club arribarà fins a les últimes conseqüències davant una situació tan repugnant d’odi”, diu l’escrit de la publicació.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)