Racisme, sexisme i homofòbia a Scotland Yard

Avui, , 21-03-2023

Scotland Yard, nom amb el qual es coneix la famosa policia Metropolitana de Londres (Met), ha perdut la confiança de la ciutadania. Així ho revela un informe oficial independent difós aquest dimarts. L’informe de Louise Casey, encarregat després del segrest, violació i assassinat de Sarah Everard a mans d’un agent el març del 2021, avisa que el racisme, el masclisme i l’homofòbia estan profundament arrelats en aquest cos de policia, el més important del Regne Unit.

El document de 363 pàgines, basat en entrevistes i dades de la mateixa policia en una investigació d’un any, és devastador. Més de 800 agents investigats per possibles abusos sexuals i violència de gènere. Casos de violacions arxivats sistemàticament.

L’informe retrata una força marcada pels incidents racistes i sexuals dins del mateix cos, negligència reiterada en la gestió de casos que afecten particularment a dones, infants i minories ètniques, i falta de recursos per combatre delictes contra aquesta part de la població. El 12% de les agents admetent haver patit assetjament a càrrec dels seus companys. I als casos habituals de sexisme si suma el “racisme institucional” en el cos, on el 71% dels 44.000 agents són homes blancs (82%).

En l’informe, Casey insisteix en l’adjectiu “institucional” per destacar que els agents responsables de delictes inconcebibles no són casos aïllats, “pomes podrides” com diu el cos, sinó un problema de “cultura” més profund i difícil de resoldre sense reformes sistemàtiques.

En aquest sentit, Casey demana una “neteja de la policia” perquè ha perdut la confiança de la ciutadania, sobretot les dones i els homes de minories, que són detinguts i interrogats de manera desproporcionada. “Massa londinencs han perdut la fe en la policia“, destaca Casey en l’informe, en el qual conclou que “el servei de vigilància veïnal ja no existeix i els problemes amb les minories ètniques s’han aguditzat”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)