Carod titlla de "happy flower" el discurs d'immigració d'ICV

Avui, Sandra Arenas, 20-05-2007
El president d’ERC acusa els ecosocialistes de dibuixar una realitat on tot està ben vist i sosté que els nouvinguts han de treballar
El candidat a l'alcaldia de Sabadell demana el vot per fer fora Bustos

Malgrat els esforços d'algunes forces polítiques per evitar que el debat sobre la immigració centri la campanya, Josep - Lluís Carod - Rovira continua combinant les seves crítiques al discurs de CiU i del PP amb l'exposició del projecte "inclusiu" d'ERC. Però el president republicà va afegir ahir un dels seus socis al govern - i també a l'alcaldia de Barcelona - al centre dels atacs i, sense esmentar ICV en cap moment, va titllar les propostes sobre immigració dels ecosocialistes de "happy flowers", una qualificació que agrada més aviat poc a la formació de Joan Saura.

El president d'ERC va fer aquestes declaracions a la plaça Marcet de Sabadell, municipi on el PSC de Manuel Bustos governa amb majoria absoluta, dient que no havia vist el debat de TV3 de divendres, en què la candidata Imma Mayol va protagonitzar un cos a cos força pujat de to amb Alberto Fernández Díaz precisament sobre immigració. Poc després, ja amarat del context de míting, Carod va intentar desactivar el vot dels ecosocialistes amb l'argument que pretenen dibuixar una realitat on "tot estigui ben vist i sigui fantàstic".

El dirigent republicà va defensar els drets dels immigrants, però també els deures i la necessitat que "han de saber que vénen a treballar". També va acusar CiU i PP d'intentar excitar el "vot de la por" amb discursos alarmistes, en referència al DVD dels populars i les declaracions sobre jihadistes d'Artur Mas.

Carod, que va escurçar la durada del seu discurs quan va veure que la calor del migdia empenyia el centenar de persones que hi havia a la plaça a buscar ombres fora de l'àmbit del míting, va donar suport al candidat republicà Magí Rovira, que va assegurar als simpatitzants que els vots d'Esquerra a Sabadell no serviran per governar amb Bustos. Rovira, que ha estat alcalde de Sant Llorenç Savall, va contraposar la "cohesió" interna d'Esquerra a la de les altres formacions i va dedicar bona part del seu discurs a criticar frontalment la gestió de l'alcalde sabadellenc.

Per higiene democràtica

"Si continuem així, Sabadell serà aviat igual que Cornellà o l'Hospitalet. Els socialistes tenen un model únic", va alertar Rovira, que va demanar el vot per fer de la capital del Vallès Occidental la segona ciutat de Catalunya. Carod també va demanar el vot per "higiene democràtica", perquè el polèmic Manuel Bustos deixi de ser l'"amo" de la ciutat.

Carod va reiterar la necessitat de fer servir la llengua com a eina de cohesió i va defensar que es parli als immigrants exclusivament en català. A més, va tornar a demanar una forta presència d'ERC als ajuntaments per plantar cara al govern estatal. Acabat el míting, que al vespre va repetir a Tarragona, el president d'Esquerra va enfilar cap a Cambrils per fer costat al candidat, un amic "de tota la vida" i avui participarà en l'acte central del partit.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)