Alguna pregunta més?

Un cafè amb...

Avui, Cristina Palomar, 19-05-2007

CIUTADANIA · El diari AVUI convida deu representants de la societat civil barcelonina a preguntar als cinc alcaldables PREOCUPACIONS · La identitat de la ciutat davant la globalització econòmica, cultural i turística; els problemes d’habitatge, i la integració de la immigració, principals preocupacions

Al marge de les entrevistes que en cada campanya es fan a tots els candidats, el diari AVUI ha convidat deu representants de diferents sectors de la societat barcelonina a fer per un moment de periodistes i preguntar als cinc alcaldables sobre les qüestions que més els preocupen. La complexitat d’una ciutat com és la capital de Catalunya s’ha reflectit en els continguts de les deu preguntes que han traslladat a Jordi Hereu, Xavier Trias, Alberto Fernández, Jordi Portabella i Imma Mayol. Els temes són diversos, des d’habitatge fins a immigració passant pel medi ambient, però tenen com a denominador comú que resumeixen les preocupacions de la majoria dels ciutadans. Aquest qüestionari complementa les entrevistes electorals de l’escriptor Lluís – Anton Baulenas.

Tres dels deu convidats – Rosa Cullell, Jordi Porta i Claret Serrahima – han coincidit a plantejar com es pot mantenir la identitat de Barcelona i la seva llengua davant el boom turístic i econòmic que està vivint la ciutat aquests últims anys. En clau més empresarial, Miquel Valls vol saber si es plantegen rebaixar els impostos per afavorir la creació de l’ocupació, ja que Barcelona ha esdevingut la ciutat més cara de l’Estat pel que fa a recaptació municipal. Quim Rigo i Eva Fernández reivindiquen actuacions sobre l’habitatge, la principal preocupació segons les enquestes. Salah Jamal i Han Sun plantegen qüestions sobre la integració política dels immigrants i els brots racistes contra els comerciants xinesos. Mentrestant, Marc Martínez es mostra crític amb els polítics, als quals acusa d’inoperància davant el canvi climàtic, i Carlos de Cires reclama incentius per al turisme gai, una gran font d’ingressos per a la ciutat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)