El devedé de Badalona

Llir entre cards

Avui, Salvador Sostres, 11-05-2007

SALVADOR SOSTRES. He vist al YouTube el devedé electoral del Partit Popular de Badalona. No n’hi ha per tant: ni hi ha cap manipulació ni descriu ni exagera cap escenari

He vist al YouTube el devedé electoral del Partit Popular de Badalona. No n’hi ha per tant: ni hi ha cap manipulació ni descriu ni exagera cap escenari que no es doni en la realitat. Que a Badalona hi ha zones insegures, que quan es fa fosc passar per alguns carrers és una aventura i que la majoria dels veïns no volen que en sòl públic es construeixi una mesquita, això no em sembla cap xenofòbia ni cap racisme, ni cap manipulació que calgui censurar.

“Amb els diners públics, que es facin biblioteques o escoles”, diuen els veïns


“Amb els diners públics, que es facin biblioteques o escoles”, diuen els veïns, i tenen tota la raó. O és que només som una nació laica a l’hora de putejar l’Església catòlica? En canvi cal dir que sí que és un punt irresponsable vincular immigració amb delinqüència (i això el devedé en certa manera ho fa), perquè no és veritat que la majoria d’immigrants siguin delinqüents: de la mateixa manera que és d’una irresponsabilitat perillosíssima voler amagar el fet que la majoria de delinqüents són immigrants. Vull dir que la xenofòbia i el “papers per a tots” són els 2 extrems igual de nocius del mateix problema.

Catalunya no va tenir les eines necessàries per assumir en condicions la immigració espanyola, i ara passa exactament el mateix amb les onades d’immigració noves. El PP hauria de procurar que Catalunya tingués aquestes eines reguladores més que mirar de treure partit electoral de la inseguretat ciutadana, i l’esquerra hauria de deixar de ser tan cínica de no aplicar mai cap política d’immigració seriosa per quedar bé amb part dels seus votants, els més cretins, perquè en nom d’aquest cosmopolitisme mal entès fomenta la immigració il·legal, condicions de vida precàries, ben segur que delinqüència i que la demagògia d’aquest devedés s’assembli cada vegada més a la crua realitat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)