Fereixen greument d'un tret al cap la propietària d'un bar esotèric barceloní

| La dona, brasilera de 35 anys, en estat crític | Els Mossos no descarten cap mòbil però donen poc crèdit a la hipòtesi d'un robatori

Avui, Redacció, 10-05-2007

Redacció

Una dona de 35 anys d’origen brasiler propietària d’un bar esotèric del carrer Sepúlveda de Barcelona va resultar ahir ferida molt greu després de rebre un tret al cap per part d’un o més desconeguts. La dona, que no sobreviurà, segons els metges de l’Hospital Clínic que l’atenen, acabava d’obrir el seu bar quan va ser abatuda. Passaven pocs minuts de les deu del matí.

Els Mossos d’Esquadra mantenen el més absolut mutisme al voltant d’aquest cas, que ahir van qualificar de “complicat”, ja que, en un principi, no hi ha testimonis. Els investigadors no descarten cap hipòtesi, tot i que aquest crim no sembla ni un cas típic de violència domèstica ni tampoc un cas clar de robatori. A última hora d’ahir fonts policials van indicar que a l’establiment no hi faltava res, per la qual cosa cada cop tenia menys força la hipòtesi d’un robatori i, per contra, agafava més pes la idea d’una venjança personal. La dona, segons els veïns, estava casada amb un ciutadà espanyol i tenien un fill de tres anys.

Els fets van passar poc després de les deu del matí. Una empleada del Bar Esotérico Brasil, situat al número 159 del carrer Sepúlveda, va anar a comprar el pa un cop obert el local i en tornar va trobar el cos de la seva mestressa estirat darrere la barra. Això fa pensar que qui va matar la dona va esperar que l’empleada sortís (cada dia anava a buscar el pa) i la víctima es quedés sola.

Segons van dir alguns veïns, abans d’obrir el bar la víctima havia anat primer al banc i després a una fruiteria. Precisament, els propietaris de la fruiteria van explicar que la víctima, de nom María José, els anava a comprar cada dia fruita i que ahir no havia estat cap excepció. La percepció d’aquests botiguers és que María José feia molt poc que s’acabava d’acomiadar d’ells. “Tot ha passat molt ràpid”, van dir.

La víctima i el seu marit que, segons els veïns, es va mostrar molt alterat quan va ser avisat dels fets i encara va poder veure la seva dona agonitzant a terra regentaven el bar des de feia un any i mig. En aquest local, a banda de servir-hi begudes, hi havia una petita biblioteca esotèrica i botiga de roba i objectes esotèrics i també s’hi llegien les mans i es tirava el tarot.

Danys irreparables

Després de trobar la dona malferida, una ambulància la va traslladar a l’Hospital Clínic, on els metges no la van poder operar. “Les lesions cerebrals provocades per l’impacte no poden ser reparades”, van dir els especialistes.

Els Mossos no van confirmar si la dona va rebre un tret, com es va dir en un primer moment, o diversos. El cas és que a primera vista tot feia pensar que qui va prémer el gallet anava a buscar-la a ella. O a ella o a algú altre i es va confondre.

A última hora d’ahir la víctima es debatia entre la vida i la mort. Els metges van assegurar que el seu estat era irreversible.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)