Vuit 'mons' i les seves fronteres geopolítiques

El Mundo, 04-05-2007

Conflictes exposats. El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull «Fronteres», una mostra que, amb fotografies i instal·lacions, farà reflexionar el públic sobre les fronteres polítiques Aquesta mostra presenta un conjunt de vuit mons, associant reportatges fotogràfics i reflexions sobre certes problemàtiques lligades a la qüestió de les fronteres polítiques. L’exposició Fronteres, centrada en les qüestions geopolítiques, pretén fer comprendre l’ambigüitat del concepte frontera, tot reflectint la realitat del terreny.


Els vuit mons de fronteres són: Les fronteres d’Europa i la qüestió dels seus límits; els reptes de les migracions en el món (el cas europeu); les fronteres que romanen tancades: Corea del Nord i el seu Paradís; els contenciosos territorials: el Caixmir, regió esquinçada; una frontera en formació: Israel i Palestina; els reptes econòmics de les fronteres resultat de la globalització: entre Mèxic i els Estats Units; el món dels pobles sense territoris compactes: els gitanos dispersos per Europa; les fronteres permeables i endurides: l’exili dels refugiats. Sobre aquests vuit territoris escenogràfics, i per cadascun d’ells, s’entrecreuen les mirades de dos especialistes en geopolítica de les fronteres, sis fotoreporters i un cartògraf, un total de nou personalitats convidades a donar el seu punt de vista sobre problemes concrets i confrontades a la problemàtica de les fronteres polítiques que oferiran el seu testimoni i la seva experiència viscuda.


La mostra comptarà amb dues instal·lacions produïdes pel CCCB: una instal·lació realitzada a partir de les conferències presentades al cicle Fronteres i la direcció artística de Frederic Amat.Més informació a www.cccb.org.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)