Sarkozy vincula religió i identitat a França

Avui, Redacció, 18-04-2007

El candidat de la dreta defensa el paper del catolicisme en el debat social

El candidat conservador a l’Elisi, Nicolas Sarkozy, considera que el cristianisme és “determinant” en la identitat “nacional” francesa i defensa que la religió catòlica participi activament en els debats socials que es generen a França, en una entrevista al setmanari Famille Chrétienne, que sortirà publicada dissabte.

“El cristianisme ha vist néixer la nostra nació. Ha participat a les hores més grans de la seva història i a vegades també als seus drames. Ha cobert el nostre territori d’esglésies, de catedrals, de monuments. Ens ha llegat sobretot un immens patrimoni de valors culturals, morals, intel·lectuals i espirituals”, va afegir Sarkozy. El candidat de la dreta va defensar el paper “fonamental” de les religions, i “sobretot del catolicisme”, en els debats socials, als quals aporten “una dimensió moral i metafísica essencial”.

Sobre la immigració, Sarkozy reconeix a l’Església catòlica el rol de “recordar l’exigència d’obertura, d’acollida, de protecció dels perseguits”. “Però el meu [paper] és dir que cal actuar de manera responsable. La solució als problemes de la immigració no radica en la supressió total de fronteres, que posaria en perill tots els nostres equilibris socials. Radica en el control dels fluxos, en la integració, i en el codesenvolupament”.

La campanya francesa està guanyant intensitat en la recta final, sobretot després de la publicació ahir d’un nou sondeig al diari Le Parisien que indica una recuperació de la socialista Ségolène Royal i pronostica una ajustada segona volta entre Sarkozy i ella el pròxim 6 de maig.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)