col·lectius

Feina per a 1.200 persones en risc d'exclusió social

Avui, Sònia Pau, 04-04-2007

‘Incorpora’ beneficia joves sense estudis, immigrants i persones amb discapacitats

Els joves sense estudis, els immigrants i les persones amb discapacitats són tres col·lectius que no ho tenen fàcil per trobar feina, però a vegades la realitat acaba desmentint la premissa: en el primer any de funcionament del programa Incorpora 1.218 persones en risc d’exclusió s’han incorporat al món laboral. De les 700 empreses que s’han vinculat amb el programa de foment d’ocupació de l’Obra Social de La Caixa, una de cada quatre ha acabat fent un contracte.

La Núria Rebollo va penjar els estudis a tercer d’ESO; la Tània Elizalde era mestra a l’Equador, però els primers anys que va ser a Barcelona s’havia de conformar a treballar sense contracte fent feines en cases o cuidant criatures o persones grans, i en Roger Miravete pateix una discapacitat i era conscient que no ho tindria gens fàcil per buscar – se la vida en el món laboral.

Aquestes són tres de les persones que ara tenen feina: la Núria, de 17 anys, fa d’ajudant de cuina en un restaurant del grup Fresco al Born, tot i que està disposada a tornar a estudiar per ser Mosso d’Esquadra; la Tània, de 43, treballa en una residència d’avis i té al cap muntar una botiga de fruita per tenir més temps per als seus fills, i en Roger, de 19, fa gestions, encàrrecs i fotocòpies al bufet d’advocats Clifford Chance i no té cap queixa dels seus companys.

El 34% de les persones inserides gràcies al programa Incorpora són joves; el 33%, discapacitats, i el 22%, d’origen immigrant. Des del punt de vista de l’empresa, Marta Grau, de l’editorial Random House, explica que la incorporació a la plantilla de tres empleats amb síndrome de Down hi aporten “una sensibilitat diferent”. “És senzillament que a l’empresa hi ha la mateixa diversitat que hi ha a la societat”, afegeix.

Incorpora treballa en col·laboració amb disset entitats que fa temps que es dediquen a la integració laboral, com Trinijove i el Projecte Aura. Una xarxa de 27 tècnics d’inserció laboral s’encarreguen de preparar els candidats, fan de mitjancers amb les empreses i acompanyen els treballadors en tot el procés.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)