El PS fa fora Frêche pels comentaris racistes

Avui, 28-01-2007

El president de la regió Llenguadoc – Rosselló, Georges Frêche, va ser expulsat ahir del Partit Socialista francès per haver afirmat al novembre que a la selecció nacional de futbol hi havia “nou negres sobre onze” quan “el normal seria que n’hi hagués tres o quatre”.

Una comissió del PS va decidir ahir excloure Frêche, de 68 anys, perquè les declaracions d’aquest baró socialista “no són compatibles” amb la filosofia del partit. Frêche, que fa uns dies va demanar donar – se de baixa temporalment del partit per no posar en dificultats la candidata presidencial Ségolène Royal, va afirmar divendres que era víctima d’un “procés estalinista”. “Sóc socialista des de sempre i ho continuaré sent. Només cal que hi hagi un canvi de majoria per ser reintegrat, o quan necessitin els meus vots per al pròxim congrés”, va dir en una entrevista radiofònica.

En un principi, Royal va dir que la decisió de Frêche de demanar la baixa per no perjudicar – la era suficient. Finalment, diumenge passat va demanar que fos exclòs pels seus propòsits “inacceptables i humiliants”, just abans de marxar de viatge oficial a les Antilles. Frêche, que volia rebatejar la seva regió amb el nom de Septimània, va crear també una forta polèmica al dir que el català era un “patuès” que “no interessa a ningú”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)