successos

La tensió torna a Alcorcón tot i la presència polical

Gairebé un centenar de joves s'enfronten amb pedres als antidisturbis Els veïns es manifesten contra el racisme

Avui, 28-01-2007

La tensió i el nerviosisme es van apoderar ahir novament dels veïns d’Alcorcón, un municipi de la Comunitat de Madrid de poc més de 164.000 habitants on el passat cap de setmana hi va haver enfrontaments entre joves espanyols i llatinoamericans.

Mig centenars de veïns, pertanyents a l’Assemblea per la Convivència Pacífica i Contra el Racisme, es van concentrar ahir a la tarda davant del Centre Jove d’Alcorcón per reivindicar que el seu no és un municipi racista.

Paral·lelament, un grup d’entre 50 i 100 joves es va enfrontar amb pedres a les unitats antidisturbis, que patrullaven el barri per evitar que es repetissin els incidents del cap de setmana passat. Aquests joves, que vestien roba fosca i ocultaven les cares amb tapaboques militars i les caputxes dels seus jerseis i caçadores, van llançar pedres i altres objectes als agents, que van procedir a dissoldre els concentrats sense l’ús de la força.

Ahir també s’esperava una concentració convocada per col·lectius d’ultradreta, però a primera hora de la nit encara no s’havia produït.

El cap de setmana passat una multitudinària baralla en què es van veure involucrades una cinquantena de joves va deixar tres ferits, un dels quals greu. Divendres un miler de joves van protagonitzar una protesta contra les bandes de llatinoamericans.

La convocatòria per a la concentració d’ahir es va fer a través d’Internet, correu electrònic i SMS.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)