Piqué alerta del risc que la immigració desbordi els serveis

Critica que un 'sense papers' tingui la targeta sanitària en set dies Insisteix a crear una conselleria d'Immigració

Avui, 26-10-2006

Elisabet Escriche

Josep Piqué no desaprofita cap ocasió per criticar la política d’immigració del govern i per alertar dels riscos de col·lapse que aquest fenomen pot provocar en els serveis públics catalans. Ahir, aprofitant la proximitat de Girona amb el pas fronterer de la Jonquera – un dels principals punts d’entrada de molts immigrants irregulars – el presidenciable popular va advertir en una trobada amb representants de la societat civil gironina que “la immigració ens pot desbordar si no es controlen les màfies que trafiquen amb il·legals”.

Segons Piqué, gràcies als processos de regularització portats a terme pel govern del PSOE en els països emissors d’immigració s’ha instal·lat la idea que “Espanya és el país més fàcil per a l’entrada a la Unió Europea”, i l’arribada massiva d’immigrants a Catalunya està col·lapsant els serveis socials bàsics. “La presència d’immigrants afecta els equilibris de la sostenibilitat del nostre sistema sanitari i educatiu, ja que un estranger il·legal, quan arriba a Catalunya, en només set dies té la seva pròpia targeta sanitària”, va criticar.

Tot i defensar la tolerància zero amb la immigració il·legal, el president del PP va admetre que l’economia catalana i espanyola necessita aquesta mà d’obra per continuar creixent. “Què hauria passat a determinats sectors sense la seva mà d’obra?”, es va preguntar. Segons els populars, la solució passaria per apostar només per l’entrada d’immigrants que siguin contractats des del seu país d’origen i per crear una conselleria específica d’immigració seguint l’exemple de les iniciatives dels governs populars balear i madrileny. “Cal una estratègia global on també tinguin cabuda els ajuntaments, sindicats, patronals i ONG, perquè són els que palpen directament el problema”, va explicar.

Piqué també va fer una defensa aferrissada d’un règim sancionador estricte que obligui a repatriar “de forma urgent” totes aquelles persones que han arribat a Catalunya de manera irregular, sigui pels aeroports, per la frontera amb França o amb pasteres.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)