tribunals

Jutgen el primer mosso processat per homicidi imprudent

Avui, 23-10-2006

L’agent va causar la mort d’un magribí en un registre durant una operació antidroga

La secció segona de l’Audiència de Barcelona jutjarà dimecres un caporal dels Mossos d’Esquadra, D.G.G., acusat d’un homicidi imprudent. Es tracta del primer membre d’aquest cos policial que seurà a la banqueta dels acusats per un delicte d’aquestes característiques comès durant una intervenció policial.

L’agent s’enfronta a l’acusació de la Fiscalia i a l’acusació particular, representada per l’advocat Jaume Asens, que en tots dos casos demanen una condemna de presó de dos anys, al marge d’una inhabilitació professional. Les acusacions també demanen una indemnització per als familiars de la víctima, una dona i dues criatures, que en el cas del ministeri públic supera els 180.000 euros.

Els fets van passar la matinada del 27 de maig del 2004 en un domicili de Santa Coloma de Gramenet on hi va entrar el cos d’elit al qual pertany el caporal per dur – hi a terme un registre en el marc d’una operació antidroga. En el transcurs del registre, de la pistola de l’agent en va sortir un tret que va impactar en F. B., de nacionalitat marroquina, que va morir a l’instant. L’acusació entén que la conducta imprudent del policia va consistir a no portar posat el fiador que impedeix que l’arma es dispari.

La instrucció del cas que va dur a fer en el seu dia el jutjat número 1 de Santa Coloma va començar amb polèmica per la decisió judicial de passar la investigació dels fets al Cos Nacional de Policia. Fins i tot la mateixa consellera d’Interior, Montserrat Tura, va arribar a censurar aquest fet assegurant que els Mossos estaven preparats per dur a terme una investigació interna.

Segons la versió de la fiscalia, l’arma del policia es va disparar després d’una breu baralla entre aquest i la víctima, en el transcurs de la qual tots dos van caure damunt d’un llit. Enmig del forcejament i la confusió es va produir el tret mortal. El mateix caporal va explicar la versió del forcejament quan va ser citat a declarar pel jutge instructor.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)