ICV-EUiA promet fer una llei de primera acollida per a la immigració

Saura sosté que cal evitar les dinàmiques segregadores que dificulten la integració El candidat ecosocialista qualifica d'"indecent i immoral" el DVD de CiU i calcula que ha costat uns 400.000 euros

Avui, 15-10-2006

El candidat d’ICV – EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Saura, va afirmar ahir que si la coalició ecosocialista governa aprovarà una llei de primera acollida per a la immigració que inclouria la creació d’un servei públic d’acollida i un servei d’intermediació cultural.

En roda de premsa a Vic, on es va reunir amb entitats de la comarca d’Osona que treballen en temes d’immigració, Saura va reiterar que “la immigració és beneficiosa per a Catalunya”, però també el repte més important que té plantejat el país. El candidat d’ICV – EUiA va assegurar que aquestes mesures formarien part d’un pla nacional sobre la immigració que caldria posar en marxa. El candidat va justificar l’aprovació d’aquesta llei específica sobre la primera acollida per “evitar les dinàmiques de marginació i segregació que fan difícil la integració”.

“La primera acollida serveix per afavorir la identificació de la persona immigrant amb el país receptor”, va comentar Saura, que va defensar que s’ha de garantir la informació i l’acompanyament inicial dels immigrants de forma coordinada amb la xarxa de serveis socials i les ONG especialitzades. El servei es configuraria com un programa paraigua que aixoplugaria les accions que ja fan els ajuntaments.

D’altra banda, el candidat ecosocialista va censurar la “manera indecent” de fer política que al seu entendre ha mostrat CiU amb el polèmic DVD sobre el tripartit. Segons Saura, la federació nacionalista “ha fet bo el lema d’ICV – EUiA, que diu que hi ha una manera decent de fer política” i va sentenciar que el “DVD és una manera indecent i immoral de fer política”.

Sense atacs al PP

“És curiós que l’únic partit que CiU no ataca és el PP, un partit que és l’adversari profund de l’Estatut”, va indicar Saura, que va advertir que “votar CiU és donar espai al PP perquè decideixi a Catalunya”. El líder d’ICV va estimar que CiU s’ha gastat en el DVD i la seva difusió uns 400.00 euros i va recordar a CiU que la màxima despesa permesa en campanya és de 2,6 milions d’euros. Saura va reptar el director de campanya de CiU a dir “quan ha costat aquest DVD indecent”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)