immigració

La Península ha rebut 18.000 'sense papers' de les Illes Canàries

Encara en queden uns 3.000 internats en centres canaris Caldera veu el final de l'allau de pasteres

Avui, 15-10-2006

Un total de 18.000 immigrants subsaharians dels que havien arribat en pastera a les illes Canàries han estat traslladats des de començament d’any a la Península. Segons va informar el ministre de Treball i d’Afers Socials, Jesús Caldera, que ahir va visitar una comissaria de policia del sud de Tenerife, als centres d’internament de l’arxipèlag hi quedaven ahir uns 3.000 sense papers.

Després de la constant arribada de pasteres fins als mesos de juliol i agost, Caldera va assegurar que l’arribada d’immigrants s’està reduint, fins al punt que va parlar d’una “situació d’esperança” després d’"una crisi humanitària important". La raó del descens de pasteres és, segons el ministre, “una implicació més gran dels països subsaharians” en el control de la immigració dirigit per l’Estat espanyol i la Unió Europea.

En un discurs molt optimista, tot i que ahir va arribar una pastera amb 139 sense papers a Tenerife i a mitjans de setmana n’havien arribat set més amb un total de cent persones a bord, Caldera es va mostrar convençut que l’impuls de les vies de contractació regulades d’immigrants comportarà un notable descens d’irregulars. També va tenir paraules d’agraïment per a les forces de seguretat i les ONG de les Canàries: “Han sabut estar a l’altura i s’han respectat els drets dels éssers humans que han arribat”.
 
El cas dels menors

Pel que fa al trasllat de menors, fins ara se n’han traslladat a la Península cinquanta, i el ministre va afirmar que els centres de les comunitats autònomes estan preparats per rebre’n 200 en les pròximes setmanes. Dels vint que s’ha ofert a acollir Catalunya, dijous ja en van arribar cinc.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)