immigració

Cinc ferits quan volien saltar la tanca de Melilla

Una quarantena d'immigrants van protagonitzar un nou assalt de matinada

Avui, 03-10-2006

Redacció
Una quarantena d’immigrants van protagonitzar un nou assalt de matinada

Cinc immigrants indocumentats van resultar ferits ahir a la matinada quan intentaven saltar la tanca de Melilla per arribar a l’Estat espanyol. En l’intent hi van participar unes quaranta persones, però cap va aconseguir passar la frontera, segons la policia marroquina. Els fets coincideixen amb el primer aniversari de l’assalt massiu a la tanca fronterera entre Marroc i Melilla, però amb diferent sort, perquè fa un any ho van intentar més de 700 persones i unes 300 van arribar a saltar.

Els sense papers van fer servir escales artesanals per pujar a la tanca des de la banda marroquina, i cordes per provar d’arribar a la segona tanca. La instal·lació de tres tanques seguides, però, ha convertit la frontera en gairebé insuperable. “El reforç de la frontera compleix l’objectiu, tot i que s’haurà d’anar revisant en els punts que encara puguin ser vulnerables”, va informar el delegat del govern espanyol a Melilla, José Fernández Chacón. Els cinc ferits, lleus, van quedar enganxats entre dues tanques.
 
Actuació per sorpresa

Segons Fernández Chacón, els immigrants van actuar “per sorpresa” i “en molt poc temps”, però ni la policia marroquina ni la Guàrdia Civil van haver d’utilitzar armes de foc ni material antidisturbis. Va insistir, a més, que aquests últims fets no es poden comparar amb els assalts de finals de l’any passat.

Ahir mateix, el govern canari va fer balanç de l’arribada de sense papers: l’arxipèlag n’ha rebut 27.071 des del gener, i el setembre s’ha convertit en el mes amb més arribades, amb un total de 7.535. Al gener van arribar amb pasteres 721 subsaharians, però la quantitat ja va començar a pujar a partir del febrer, amb 1.112, i al març, amb 2.129.

Coincidint amb la posada en marxa del dispositiu de control de fronteres, al juny, les arribades van baixar a 1.438, però van tornar a pujar tant al juliol (2.446) com al setembre.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)