Immigració

15,7 milions d'euros per repatriar estrangers

Avui, 23-09-2006

El consell de ministres va autoritzar ahir l’aplicació del Fons de Contingència

El consell de ministres va destinar ahir 15,7 milions d’euros per via del Fons de Contingència a finançar les despeses derivades de la repatriació d’estrangers als seus països d’origen, a més de concedir un suplement de crèdit pel mateix import al ministeri de l’Interior per a la mateixa finalitat. El nombre d’immigrants irregulars arribats a tot l’Estat en el transcurs d’aquest any s’ha incrementat notablement i això suposa un augment considerable del nombre de viatges que ha de contractar el ministeri de l’Interior.
 
Canàries, el lloc escollit

Avui Canàries té als seus centres d’internament, campaments temporals i comissaries 8.565 immigrants irregulars. D’aquests, 3.419 són al centre temporal de Las Raíces, a Tenerife, el més saturat. El segon centre més col·lapsat és el d’Hoya Fría, també a l’illa tinerfenya, on hi ha un total de 1.358 immigrants; mentre que al CIE temporal La Isleta, a Gran Canària, hi ha 1.210 interns. Així fins a completar els 8.565.

D’altra banda, el president del govern canari, Adán Martín, va considerar ahir “bàsic” que l’Estat “corregeixi les polítiques d’immigració que no donin resultat”. Martín va explicar que “el que s’ha de fer és un gran esforç amb els mitjans necessaris a les fronteres dels països”.

El president canari va indicar que és “elemental i fonamental” destinar més mitjans “mentre el fenomen estigui com està en l’actualitat”.

Martín va assenyalar que la immigració irregular suposa obrir un “forat a la frontera”, la qual cosa pot convertir “un problema d’immigració en un problema de seguretat”. El dirigent canari va afegir que “les lleis estan per complir – se” i que “aquest deu ser el camí a seguir”.

Pel que fa a la situació dels immigrants que hi ha actualment a les illes Canàries, Martín va dir que “s’ha de ser tan humanitari com es pugui i exigir el compliment de la llei”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)