ERC vol exteriors i cooperació com una conselleria

Avui, 23-09-2006

Puigcercós apel·la als valors ètics, socials i ambientals en els afers internacionals

Esquerra Republicana proposarà que les relacions exteriors i la cooperació de la Generalitat tinguin rang de conselleria en el pròxim govern català per donar coherència a la política europea, les relacions internacionals i la cooperació i foment de la pau de la Generalitat.

Després de llançar dijous la proposta de recuperar la conselleria d’Universitats, ara inexistent des de l’expulsió dels consellers republicans, el número 2 de la llista d’ERC per Barcelona, Joan Puigcercós, va subratllar la necessitat d’aquesta nova conselleria d’Afers Exteriors i Cooperació per impulsar un pla director de cooperació per a quatre anys consensuat amb les ONG, amb l’objectiu d’arribar al 0,7% del PIB al final d’aquest període.

Puigcercós, que va presentar la proposta acompanyat per la diputada Pilar Dellunde i l’exdirector de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament David Minoves, va assenyalar el Magrib i l’Àfrica subsahariana com a zones prioritàries de les polítiques de cooperació de la Generalitat, atès que és d’aquestes regions que vénen a Catalunya un gran nombre d’immigrants. A títol més intern, el candidat d’ERC va plantejar també l’establiment de criteris ètics i mediambientals en la compra de béns i serveis de l’administració catalana.

Puigcercós va reivindicar la necessitat que la Generalitat intervingui en el procés d’implantació d’empreses als països en desenvolupament per vetllar sobre els criteris ambientals i socials d’aquest procés. Els republicans proposen oficines de cooperació on hi ha una contribució catalana al desenvolupament i a la pau, com Tànger (Marroc), La Paz (Bolívia) i Managua (Nicaragua).

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)