SOS Racisme en campanya L'ONG renya els partits

La immigració com a moneda de canvi

Avui, 21-09-2006

ELECTORALISME · SOS Racisme denuncia “l’ús electoralista” que els partits catalans fan del fet migratori i els demana “rigor i realisme” Montilla · L’ONG sosté que declaracions del candidat socialista assumeixen un discurs propi de l’extrema dreta

“En immigració, el tot s’hi val s’aplica sense cap exercici de responsabilitat”. Aquesta conclusió de la portaveu de SOS Racisme, Begonya Sánchez, resumeix el toc d’alerta als partits catalans que l’ONG va llançar ahir per denunciar “l’ús electoralista” del fet migratori que fan en la precampanya i criticant el “to crispat, demagògic i fins i tot racista” d’algunes declaracions. Després de constatar que “la immigració es torna a utilitzar per buscar rèdits electorals i com a moneda de canvi” entre partits, SOS Racisme els reclama “un compromís públic” perquè tractin el fet “amb rigor, realisme i ètica”. L’organització pretén reunir-se amb tots els partits abans de l’1-N per alertar-los “de les conseqüències d’usar el fet migratori per aconseguir vots” i per exigir-los un “plantejament seriós” i apel·lant a la “responsabilitat política”.

L’organització antiracista sosté que el discurs electoralista respon a “una realitat social i política arrelada fa anys en què la immigració es gestiona com un problema”, en un clima que creix en una “espiral de demagògia i hipocresia”. Sánchez posa com a exemple d’això les recents declaracions del candidat del PSC, José Montilla, advertint que som quasi al límit d’immigració a rebre. “El PP ens hi té acostumats, però el discurs més propi de l’extrema dreta ja no cal, perquè l’assumeixen també forces que es diuen progressistes”, afirma .

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)