immigració

El govern central promet més diners a les comunitats per atendre immigrants menors

La Generalitat està disposada a incrementar la seva oferta inicial d'acollir 10 menors immigrants que van arribar a les Illes Canàries

Avui, 19-09-2006

El govern central va anunciar ahir que ha assolit un acord amb les comunitats autònomes per repartir – se els menors immigrants que han arribat sols en pasteres i que omplen els centres d’acollida de les Canàries. Fins ahir la xifra de menors que s’havien de traslladar a la Península era de 500. Una xifra que creix amb l’arribada de cada pastera.

El ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, va assegurar ahir que en la reunió mantinguda amb les diferents comunitats autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies s’havia arribat a un acord “de fons”, i que les autonomies havien manifestar la seva voluntat positiva d’acollir aquests menors.

A mesura que avançava la tarda, no obstant, diverses comunitats, com les Balears o Múrcia, mostraven les seves reticències en acceptar els menors i d’altres, com Andalusia, avisaven clarament que no té capacitat per fer – se càrrec de cap altre menor.
 
Catalunya, més places

En tot cas, les comunitats disposades a tutelar menors no oferien en cap cas més d’una vintena de places, una xifra molt allunyada de les 500 places que fan falta. La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, va anunciar després de la reunió que la Generalitat està disposada a incrementar la seva oferta inicial d’acollir 10 menors immigrants.

El nombre de places que cada comunitat oferirà finalment s’haurà de concretar en pròximes reunions bilaterals, va dir el ministre Caldera, que també va avançar que el govern ha previst un protocol d’actuació i un “pressupost extraordinari” per a les comunitats.

En virtut d’aquest protocol, les comunitats receptores, que tindran la tutela dels menors, s’encarregaran de realitzar el trasllat des dels punts d’arribada als centres i dels recursos o unitats d’atenció especialitzada.

Abans del trasllat caldrà fer una ressenya policial de cada menor i un informe social amb la precisió més gran de dades que possibilitin localitzar la família del menor. L’acord també preveu que la Fiscalia General de l’Estat i la Fiscalia de Menors de les Canàries i les de les diferents comunitats autònomes rebin informació “puntual i detallada” del programa que segueix cada infant. La consellera d’Afers Socials de Canàries, María Luisa Zamora, va confiar ahir que d’aquí a poques setmanes es pugui començar a traslladar els menors .

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)