immigració

Zapatero garanteix que no acceptarà més 'sense papers'

Alerta que és un "frau" per als regularitzats, els treballadors i la convivència Exigeix la màxima implicació de la UE Reclama una política comuna per fer front al fenomen

Avui, 07-09-2006

Davant l’allau d’immigrants indocumentats que cada dia arriben a les costes canàries, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, alertava ahir que en cap cas acceptarà la immigració il·legal perquè considera que és un “frau” per als immigrants regularitzats, per als treballadors i per a les regles de la convivència.

En sintonia amb altres membres del seu govern, Zapatero va mostrar – se ahir contundent davant el fenomen de la immigració il·legal, que aquest estiu ha desbordat els serveis públics i ha provocat un fort debat social. El president espanyol va afirmar que la política d’immigració exigeix fermesa per fer que respongui a un únic principi, “el de la legalitat”.

En un discurs davant els cos diplomàtic espanyol, Zapatero va valorar la immigració com un fenomen que ha servit per donar un fort impuls al creixement econòmic d’Espanya, i va assenyalar que cal seguir fent esforços per garantir una convivència adequada i la integració dels nouvinguts.

Però Zapatero va afegir que el fenomen va més enllà de les fronteres espanyoles, i que això exigeix la màxima implicació de la Unió Europea. Segons el president, les institucions europees han d’assumir la immigració com a una de les seves polítiques prioritàries. De fet, el govern espanyol ha iniciat una ofensiva per tal d’intentar que la UE faci costat a Espanya i actuï amb contundència per aturar el degoteig continu d’immigrants subsaharians.
 
Compromisos de la UE

La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha iniciat una ofensiva per intentar arrencar compromisos concrets de la UE per controlar més les fronteres, i per combatre conjuntament el fenomen de les màfies. De moment, però, no ha aconseguit grans avenços.

Ahir la número dos de l’executiu de Zapatero es va reunir amb el comissari europeu de Desenvolupament i Ajuda Humanitària, Louis Michel, amb el qual va acordar – se la creació d’un pla de reinserció en els seus llocs d’origen per als immigrants que hagin estat repatriats. S’implantaran també plans de treball juvenil i de formació professional.

La immigració serà un dels temes que finalment es posaran sobre la taula en la cimera informal europea que se celebra aquest mes a Finlàndia. Els presidents espanyol, francès i italià han rebut el suport de la Comissió Europea per impulsar un debat a fons sobre com cal dissenyar una política comuna d’immigració.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)