La UE no acollirà immigrants

La CE no estudia la possibilitat de portar irregulars de Canàries cap a països europeus

Avui, 23-08-2006

Redacció

Mentre les pasteres no deixen d’arribar a les Canàries i el govern espanyol continua demanant ajuda a la Unió Europea (UE) per intentar controlar que no en surtin més de l’Àfrica, la Comissió Europea va indicar ahir que, de moment, no s’ha discutit la possibilitat de transferir part d’aquests immigrants a altres països europeus. De fet, això només va passar un cop, quan des de Malta se’n van traslladar als Països Baixos i Alemanya.

Així, davant l’evident càrrega migratòria que pateixen les Canàries, el portaveu de Justícia, Llibertat i Seguretat de l’executiu comunitari, Friso Roscam, va dir ahir que cal trobar “un enfocament conjunt i coherent” en temes d’immigració. Va apostar per mesures repressives, però sobretot per atacar directament les causes dels fenòmens migratoris, és a dir, trobar sistemes de cooperació perquè la gent no vulgui fugir dels països subsaharians.

Per la seva banda, el govern espanyol va tornar a exigir ahir a la UE una resposta “eficaç i ràpida” a l’ajuda sol·licitada per controlar les fronteres per on transiten les pasteres en direcció a les Canàries. La intenció és que la vicepresidenta, María Teresa Fernández de la Vega, es pugui reunir aquesta mateixa setmana amb Finlàndia, que presideix la UE, per reclamar més forces de vigilància. “Espanya exerceix un control que s’hauria de gestionar de forma compartida, perquè els immigrants no vénen a Canàries, vénen a Europa”, va raonar la secretària d’Estat d’Immigració, Consuelo Rumí.

Ahir a la tarda, 63 subsaharians van arribar al port d’Arguineguín, al sud de Gran Canària. Malgrat explicar que duien molts dies al mar, presentaven un bon estat de salut.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)