Desmantellen una xarxa d’immigrants que actuava a Melilla, Barcelona i Girona

Avui, , 30-06-2023

La Policia Nacional ha detingut aquest divendres una cinquantena de persones en la desarticulació d’una xarxa delictiva que fomentava la immigració irregular de ciutadans marroquins. Segons informa l’ACN, la xarxa operava principalment a Melilla però també a Barcelona i a Girona, on formalitzava matrimonis i unions de fet de conveniència. D’aquesta manera, 40 dels detinguts tenien ordres d’arrest en vigor i presumptament havien participat en 35 unions falses. Entre els arrestats hi ha la principal responsable del grup, una dona que ja ha ingressat a presó i que regentava una assessoria dedicada a tràmits d’estrangeria. La detinguda cobrava més de 12.000 euros per proporcionar permisos de residència fraudulents.

La investigació va arrencar el juliol del 2022 i se’n va fer càrrec la Unitat Contra les Xarxes d’Immigració Il·legal i Falsedats Documentals (UCRIF) de la Policia Nacional a Melilla. Segons les fonts policials, el grup introduïa ciutadans marroquins cap a l’Espai Schengen, formalitzant davant d’un notari matrimonis civils o unions de fet de conveniència amb ciutadans espanyols.

L’estructura criminal estava encapçalada per la principal detinguda, que oferia els seus serveis a banda i banda de la frontera tot i no estar col·legiada com a advocada ni com a gestora. Dominava el tamazigh i el castellà i tenia gran part de la seva família al Marroc. Gràcies a això, es podia donar a conèixer entre els clients amb facilitat.

Per altra banda, les indagacions policials han determinat que arribava a cobrar sumes superiors als 12.000 euros per proporcionar els permisos de residència fraudulents als interessats, i que fins hi tot havia estafat alguna persona cobrant – li diners sense arribar a fer cap tràmit.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)