Ocupen l’ambaixada de Suècia a Bagdad per la crema de l’Alcorà

Avui, , 29-06-2023

Desenes de persones han irromput aquest dijous breument en l’edifici de l’ambaixada de Suècia a Bagdad després de seguir la crida del poderós clergue xiïta iraquià Moqtada Al Sadr per a congregar – se enfront de la missió diplomàtica i protestar per la crema del llibre sagrat de l’Alcorà –ahir dimecres– davant d’una mesquita a Estocolm, segons han informat Efe fonts de seguretat.

Mitjans locals han difós les imatges dels manifestants, que alçaven una còpia de l’Alcorà, escalant i entrant en l’edifici de la missió diplomàtica.

D’acord amb l’agència oficial de notícies iraquiana, INA, “els manifestants van aixecar exemplars de l’Alcorà per a confirmar l’orgull dels musulmans pel llibre sagrat i el rebuig del vergonyós acte que va tenir lloc en la capital sueca després que el govern permetés una manifestació en la qual el seu convocant va confirmar que cremaria una còpia de l’Alcorà sense ser dissuadit per les autoritats”.

Diversos països àrabs, entre ells l’Iraq, han condemnat en els termes més enèrgics aquest acte i fins i tot, el secretari general de la Lliga Àrab, Ahmed Abulgueit, ha responsabilitzat avui Suècia per permetre la crema del llibre sagrat i li va avisar dels “resultats i conseqüències d’aquest atroç incident”.

Un individu va cremar un exemplar de l’Alcorà al costat d’una mesquita a Estocolm, en el primer acte d’aquest tipus autoritzat per la Policia sueca després que els tribunals revoquessin recentment una prohibició anterior de les autoritats apel·lant a motius de seguretat.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)