Cop policial a una xarxa de 'narcos' colombians

Avui, 26-02-2006

Una gran operació antidroga de la Policia espanyola ha permès l’abordament a alta mar d’una embarcació procedent de Sud-amèrica que transportava tres mil quilos de cocaïna i la detenció dels vuit tripulats i de tres suposats responsables de l’organització, de nacionalitat colombiana, a Madrid.

El vaixell abordat, Bahía Azul, va arribar ahir al port de Las Palmas. Aquesta és la segona embarcació interceptada en tan sols 48 hores. Dilluns passat es va abordar una altra embarcació, Mars, en la qual es van confiscar més de 2.500 quilos de cocaïna, i dimarts, el Bahía Azul. Des de la Policia es valora aquesta operació com un important cop a les organitzacions sud-americanes de narcotraficants.
Àfrica, com a base

L’organització desarticulada, formada en gran part per colombians, actuava des de l’Estat espanyol i gestionava les importacions de droga i el seu posterior emmagatzematge i distribució.

Els principals responsables de la xarxa, vinculats a un important càrtel colombià, es van localitzar a Madrid. Els detinguts tenen diversos immobles en zones residencials de la rodalia de la capital espanyola, on van ser localitzades grans quantitats de diner i documentació sobre les importacions.

Aquestes organitzacions, segons la Policia, utilitzen Àfrica com a base. Allà emmagatzemen la droga i la transporten en partides petites fins a l’Estat espanyol, on es comercialitza i es distribueix a la resta de països de la UE.