Donald Trump piula un vídeo amb crits racistes blancs

Avui, Redacció, 29-06-2020

El president nord – americà, Donald Trump, torna a ser al centre de la polèmica, després que, ahir, difongués en el seu compte de Twitter crits de supremacistes blancs. Trump va repiular el vídeo d’un grup de seguidors seus concentrats en un complex de jubilats d’Orlando i que s’enfrontaven verbalment a un grup d’opositors al president. El president va escriure en el text de la piulada: “Gràcies a l’extraordinària gent de The Villages [el nom del complex]. L’esquerra radical demòcrata caurà a la tardor. El corrupte Joe [Biden] està acabat. Ens veiem aviat!” El vídeo incloïa els crits d’un dels seus seguidors, assegut en un cotxet de golf, cridant: “Poder blanc!”

El missatge ha aixecat una onada d’indignació a les xarxes, i ha desaparegut al cap de dues hores del compte de Twitter de Trump, que comença a percebre un descens agut de popularitat: les darreres enquestes li donen fins a 14 punts per darrere del candidat demòcrata a la Casa Blanca a les presidencials de novembre. La gestió de la pandèmia i de la brutalitat policial contra els negres amb l’assassinat de George Floyd en són les principals claus.

D’altra banda, els Rolling Stones van amenaçar, ahir a través d’una nota de premsa, Trump de portar – lo als tribunals si tornava a fer servir la seva música en actes electorals i ja ho han posat en mans dels advocats. La campanya del republicà va usar la cançó de la mítica banda You can’t always get what you want en el seu darrer míting a Tulsa. Ja ho havien fet el 2016, malgrat que, deu anys abans, els Stones a les xarxes ja havien anunciat que no donaven suport a Donald Trump. “ Si ignora l’ exclusió i hi persisteix, s’enfronta a una demanda”, diu la nota.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)