immigració

Els subsaharians arribats de les Canàries no es podran quedar a Girona

El govern diu que la capacitat d'acollida "està al límit" No podran anar de temporers a Lleida

Avui, 04-06-2006

La consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, va afirmar ahir que el centenar d’immigrants subsaharians que han arribat les últimes setmanes a les comarques de Girona – sobretot a Salt i Cassà de la Selva – procedents de Canàries, “no s’hi podran quedar”. La consellera va assegurar que això serà així perquè la capacitat d’acollida de la zona “està al límit”.

Carme Figueras va voler deixar molt clar que aquestes persones en cap cas seran traslladades a les comarques de Lleida perquè puguin treballar com a temporers en la nova temporada de la recollida de fruita ja que, segons va recordar, ja està pactat que els temporers que aquest any vinguin a treballar “només podran ser contractats en origen”.

L’arribada massiva de pasteres a Canàries les últimes setmanes ha fet que, per alleujar la saturació en aquest punt, el govern central hagi distribuït centenars d’immigrants subsaharians per diferents punts de l’Estat, en especial a Catalunya. Al llarg del mes de maig al nostre país han arribat 94 immigrants, més de la meitat dels que van arribar en tot l’any 2005 (quan en van arribar 176).

Segons la Delegació del govern central, aquest any en total ja n’han arribat 390. La majoria d’aquestes persones, guiades pels serveis d’assistència, s’acaben quedant.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)