El Govern obre expedient sancionador a un bar de Girona per negar-se a servir a dos joves pel seu origen

Avui, , 24-12-2019

La Generalitat ha obert un expedient sancionador a un bar de l’estació del TAV de Girona per negar – se a servir a dos joves pel seu origen. Ho ha anunciat el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, que ha condemnat els fets amb el següent missatge a les xarxes socials: “Intolerable! De no atendre un client pel seu origen se’n diu racisme”.

El cas ha sortit a la llum després que l’Espai Antiracista Girona – Salt pengés un vídeo a les xarxes socials on es veu com una cambrera de l’establiment es nega a servir – los un cafè a uns joves. La treballadora afirma que ho fa complint les ordres del seu cap de no servir a algunes persones que no tenen permesa l’entrada al local.

D’altra banda, la propietat del local ja ha anunciat una investigació interna per aclarir els fets denunciats. El local és de l’empresa Pans & Company i està situat a l’estació de l’AVE de la ciutat. En un comunicat, l’empresa afirma que la seva política “es basa en la igualtat i respecte” i que “mai tolerarien una actitud discriminatòria i racista cap a ningú”. Asseguren que tenen un “estricte protocol d’actuació” i que iniciaran una investigació interna per determinar “si hi ha pogut haver alguna conducta que no es correspon amb aquesta política”.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)