Zapatero repatriarà 623 senegalesos de Canàries

Avui, 01-06-2006

José Luis Rodríguez Zapatero va afegir ahir a la llista de propostes que va llançar en el debat de política general, la majoria en la sessió de dimarts, l’acord al qual ha arribat amb el govern del Senegal per repatriar de manera immediata, i fins al 6 de juny, 623 immigrants d’aquest país des de les illes Canàries. Zapatero va fer aquest anunci durant la resposta a la intervenció del líder de Coalició Canària, Paulino Rivera, que el va emplaçar a afrontar el problema de la immigració constant a les costes canàries i fer – hi implicar més la Unió Europea.

Zapatero, que va negar que s’estigui actuant en aquesta qüestió amb “improvisació” o “deixadesa”, com havia apuntat minuts abans Rivero, va afegir que els immigrants senegalesos repatriats podrien ser finalment 800 i que el govern treballa per firmar acords similars amb altres països africans, com ara Guinea Bissau, país amb què s’han acordat per ara 26 expatriacions més, i Algèria.

Zapatero va defensar aquest mètode com a element dissuasori i va assegurar, tot i així, que els centres d’acollida a les Canàries no estan desbordats.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)