Salvini permet “contra la seva voluntat” que els menors de l’Open Arms desembarquin

Avui, , 17-08-2019

Itàlia ha ordenat aquest dissabte el desembarcament dels 27 menors no acompanyats del vaixell d’ Open Arms després que el ministre de l’Interior del país, Mateo Salvini, ho hagi permès en “contra la seva voluntat”.

A través d’una carta recollida pel diari La Reppublica, Salvini assegura que ho fa perquè li ho ha demanat el primer ministre, Giuseppe Conte. “Contra la meva voluntat i en l’enèsim exemple de la meva lleial col·laboració, disposo que no es posin obstacles a la execució de la seva decisió”, subratlla Salvini en la carta.

“Amb la mateixa sinceritat”, continua, transmet la seva “preocupació” perquè aquesta decisió pugui provocar que s’hagin de “fer càrrec d’uns subjectes de manera tan irreversible com onerosa”.

La policia italiana es troba ja al moll del port de Lampedusa per a l’inici de les operacions de desembarcament des del vaixell de l’ONG espanyola Open Arms, que avui s’ha declarat en estat de necessitat després de més de dues setmanes sense poder desembarcar els migrants.

Conte havia enviat per segona vegada una carta a Salvini urgint – li a permetre desembarcar immediatament els menors, a la qual cosa el líder de la ultradretà Lliga va respondre que en prenia nota, i que malgrat no estar – hi d’acord, “com un altre exemple de col·laboració lleial, prendré mesures perquè no hi hagi obstacles que s’executi aquesta ordre”.

Però Salvini reitera que la seva posició respecte a l’Open Arms no ha canviat i denuncia que “mentre Madrid no mou un múscul, les pressions es multipliquen sobre Itàlia”.

Mentrestant, la Justícia italiana ha ordenat una inspecció mèdica a l’Open Arms per constatar les condicions higienicosanitàries en què es troben els 134 migrants a bord després de més de dues setmanes amuntegades a la coberta.

L’ordre ha estat donada avui per la Fiscalia de la ciutat d’Agrigent (Sicília), que des d’ahir investiga per un presumpte delicte de segrest de persones – contra ningú en concret – i els metges encarregats verificaran especialment l’estat dels menors.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)