Trump denegarà el permís de residència als immigrants més pobres

Avui, , 13-08-2019

La croada del president dels Estats Units, Donald Trump, contra els immigrants no es limita només als que arriben al país sense papers ni s’aplica amb grans accions com batudes i detencions. El seu somni és crear un sistema que ell anomena “meritocràtic” però que, realment, és una ordenació classista, en què només es deixa entrar els qui tenen grans recursos. L’actualització de la normativa de “càrrega pública” n’és l’últim exemple.

Feia mesos que l’administració nord – americana treballava en aquesta mesura, que ahir es va publicar de manera oficial i que entrarà en vigor a mitjan octubre. Les 837 pàgines del memoràndum es resumeixen dient que serà pràcticament impossible aconseguir un visat o permís de residència permanent (la coneguda green card) si el govern considera que l’immigrant que fa la sol·licitud, tot i seguir els passos dictats per la llei i tota la burocràcia corresponent, és una “càrrega pública” perquè utilitza serveis públics.

“A través de la normativa de càrrega pública, l’administració Trump està reforçant l’ideal de l’autosuficiència i la responsabilitat personal, i s’assegura que els immigrants siguin capaços de cuidar – se per ells mateixos i sortir – se’n als Estats Units”, va dir el director del Servei de Ciutadania i Immigració del país, el falcó antiimmigrants Ken Cuccinelli.

La mesura té el segell dels personatges més radicals que volten per una Casa Blanca que, en les últimes setmanes, s’ha redissenyat amb personalitats molt properes a l’ideari restrictiu en afers migratoris del president.

Els EUA sempre han exigit certes garanties als immigrants que volen estar al país sense limitació temporal, però ara l’administració Trump ha endurit al màxim les condicions per evitar la desqualificació durant el procés. La nova norma explicita que si un immigrant rep o utilitza serveis i fons públics com ara el sistema de salut o els subsidis per habitatge i alimentació, se li podrà denegar el permís. A la nova normativa s’hi ha d’afegir la renovada importància del coneixement de l’anglès, els estudis cursats i els recursos econòmics que s’exigeixen en tot procés per accedir a la residència als EUA.

Texto en la fuente original
(Puede haber caducado)